Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Visoko sudsko i tužilačko vijeće
Bosne i Hercegovine

IN MEMORIAM, VELJKO KREJIĆ

10.05.2021.

Sa žaljenjem obavještavamo pravosudnu zajednicu da je 9. maja 2021. godine preminuo predsjednik Osnovnog suda u Gradišci  Veljko Krejić.

Povodom nenadoknadivog gubitka porodici i svim kolegama i prijateljima uvaženog predsjednika suda Veljka Krejića, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine Halil Lagumdžija, članovi VSTS-a BiH, zajedno sa direktorom Sekretarijata VSTS-a BiH i uposlenicima, izražavaju duboko saučešće. 

Veljko Krejić je diplomirao na Pravnom fakultetu u Banjoj Luci, a pravosudni ispit je položio u Sarajevu. Poslove sekretara u Tvornici EI TV Elektronika, Fabrika ambalaže Srpac, obavljao je u periodu od januara 1980. do aprila 1981. godine. Pravosudnu karijeru započeo je kao sudija Opštinskog suda u Srpcu u aprilu 1981. godine i na toj poziciji je bio do prelaska u Opštinski sekretarijat unutrašnjih poslova Srbac u martu 1989. godine. Za predsjednika Osnovnog suda u Srpcu izbran je u novembru 1992. godine i tu poziciju je obavljao do marta 2004. godine, kada je izabran za sudiju Opštinskog suda u Livnu. U februaru 2010. godine je imenovan za sudiju u Kantonalnom sudu u Livnu. Odlukom Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine izabran je za predsjednika Osnovnog suda u Gradišci u julu 2012. godine i tu poziciju je obavljao do 9. maja 2021. godine.

Bio je član Udruženja sudija Republike Srpske i član Upravnog odbora Udruženja sudija Bosne i Hercegovine te član Opštinske organizacije Crvenog krsta Srbac.  


Vijest je napisana na jeziku: Српском (ћирилица)

Povratak na vrh